BUSINESS.MN
  • Нүүр
  • Tech 50+
  • Амжилтын эзэн
  • Манлайлагч
  • Ном
  • Сурталчилгаа
Үр дүн олдсонгүй
View All Result
BUSINESS.MN
  • Нүүр
  • Tech 50+
  • Амжилтын эзэн
  • Манлайлагч
  • Ном
  • Сурталчилгаа
Үр дүн олдсонгүй
View All Result
BUSINESS.MN
Үр дүн олдсонгүй
View All Result
Close menu
  • Covid-19
  • Education
  • HR
  • Made in Mongolia
  • Амжилтын эзэн
  • Бизнес мэдээ
  • Бизнес Цэнэг
  • Бизнесийн эзэн
  • Бичлэг
  • Вебинар
  • Вэбинар
  • Гарааны бизнес
  • Дижитал шилжилт
  • Манлайлагч
  • Маркетинг
  • Менежмент
  • Ном
  • Подкаст
  • Санхүү
  • Стратеги
  • Технологи
  • Тогтвортой хөгжил
  • Топ нийтлэл
  • Төр ба бизнес
  • Эксперт
  • Экспорт

1 аяга будаа 2 лааз ундаатай тэнцэнэ

Саранзаяа Х.   Х. Саранзаяа
2019-08-29
  Маркетинг
0
Share on FacebookShare on Twitter

Бид өмнөх нийтлэлээрээ ажил хэрэгч хүмүүсийн номер нэг хэрэглээ болсон кофенд агуулагдах сахрын хэмжээ болон түүнээс хэрхэн сэргийлэх тухай зөвлөгөөг хүргэсэн. Тэгвэл энэ удаад өдөр тутамдаа хэрэглэдэг цагаан будааны талаар таны эрүүл мэндэд хэрэгтэй мэдээллийг бэлтгэлээ. 

Эрүүл мэндийн байгууллагууд чихрийн шижинтэй тэмцэхэд тулгамдаж буй асуудлын нэг бол цагаан будаа гэж тодорхойлжээ. Цагаан будаа нь чихрийн шижин өвчнийг үүсгэхэд чихэрлэг ундаанаас илүү хүчтэй нөлөө үзүүлдэг аж.

Чихрийн шижингийн эрсдлийг бууруулахын тулд тулалдааны төлөвлөгөөгөө хуваалцахдаа БНХАУ-ын Эрүүл мэндийг дэмжих зөвлөлийн гүйцэтгэх захирал Зи Ёонг Канг “Таргалалт, чихрийн шижин зэрэг өвчин нь Өрнөдийн орнуудын нөхцөл байдлын гол шалтгаан болж байна” гэж мэдэгдэв. Гэхдээ Азиуд аль ч орны хүмүүсээс илүү чихрийн шижин өвчинтэй байдаг гэв. Цардуултай цагаан будаа нь бие махбодийн цусан дахь сахарт хэт их ачаалал өгч, чихрийн шижин өвчин тусах эрсдлийг нэмэгдүүлдэг аж. 

Их Британийн Анагаах ухааны сэтгүүлд нийтлэгдсэн Харвардын Нийгмийн эрүүл мэндийн сургуулийн 4000 жилийн турш явуулсан дөрвөн том судалгааны дүн шинжилгээ нь олон нийтийн анхаарал татахуйц гарчээ. Нэгдүгээрт, цагаан будаа тогтмол хэрэглэдэг хүн амын дунд чихрийн шижингээр өвдөх эрсдэл 11 хувиар илүү болохыг харуулжээ. Хоёрт, Хятадууд, азийн бусад улс орны хүн ам өдөрт дөрвөн аяга будаа иддэг бол Америк, Австраличууд долоо хоногт ердөө тавхан аяга будаа иддэг гэнэ.  

Гэхдээ ноён Зи Ёонг Канг цагаан будааг идэхээ зогсоохыг уриалаагүй. Тэрбээр илүү олон хүмүүс, илүү эрүүл сорттой будаа хэрэглэж байхыг зөвлөж байна.

Урт хугацаанд тариалагддаг цагаан будаа нь богино хугацааны үр тарианаас хамаагүй их хэмжээгээр цусан дахь сахарын хэмжээг өсгөдөг. Элсэн чихрийн хэмжээ ихсэх үед нойр булчирхайд их хэмжээгээр инсулин үүсдэг бөгөөд энэ нь цаг үргэлж нэмэгдэх тусам чихрийн шижин өвчнийг өдөөдөг байна.

Эрүүл мэндийг дэмжих зөвлөлийн гүйцэтгэх захирал Зи Ёонг Канг “Одоо идэж байгаа зүйлээ бүрэн солих шаардлагагүй. Зүгээр л үр тариагаа сайжруулж, хүрэн будааныхаа хэмжээг нэмэгдүүлэх хэрэгтэй” гэв. 

 

Саранзаяа Х.

Х. Саранзаяа

Сэтгэгдэл бичих Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

black-logo-main
  • Бидний тухай
  • Редакцын бодлого
  • Үнийн санал

БИЗНЕС ХАРИЛЦААНЫ АЛБА: 8997-5667, 8097-5667, 8697-5667

ХАЯГ:  Улаанбаатар хот, Хан-Уул дүүрэг,
Махатма Гандигийн гудамж,
Нархан хотхон, Таун хаус 2-6

Үр дүн олдсонгүй
View All Result
  • Нүүр
  • Tech 50+
  • Амжилтын эзэн
  • Манлайлагч
  • Ном
  • Сурталчилгаа

© 2022 Business.mn - Монголиан экономи.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00