Монгол улс хүн амын эрүүл мэндийн үзүүлэлтээрээ дэлхийн 150 гаруй орноос 102 дугаарт байрт бичигддэг. Ингэж доогуур үнэлэгдэхэд нөлөөлж буй шалтгаан олон ч хоол хүнсний чанар, аюулгүй байдал үүнд багагүй хувиар нөлөөлж буй юм. Өнөөг хүртэл манай улс олон нэр төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүн дээр импортоос хараат байсаар байна. Үүнийг багасгаж, Монгол хүний өдөр тутмын хэрэглээнд нийцсэн, эрүүл мэндэд ач тустай, үндэсний гэсэн бүхнийг шингээсэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх нь дотоодын үйлдвэрлэгчдийн үүрэг юм.
Тийм ч учраас АПУ Дэйри Монгол сүүний үйлдвэр шингэн хүнсний зах зээлд манлайлагч үйлдвэрийн хувиар уламжлалыг шинэчилж, орчин цагийн хэрэглээнд нийцүүлсэн “Монгол” брэндээ хэрэглэгчдэдээ танилцуулаад удаагүй байна.
Зуун зуун жилийн турш хэрэглэж ирсэн Монгол хүний үндсэн хэрэглээ болох сүү, сүүн бүтээгдэхүүн боловсруулах уламжлалыг шинэчилж амин дэм, витаминаар баяжуулан “Монгол” нэрийн сүү тарагийг үйлдвэрлэсэн байна.
“Монгол” сүүг энгийн бусад сүүтэй харьцуулахад 150.0 мг кальци, 24 олон улсын нэгж Д витаминаар нэмж баяжуулсан тул нэг аяга сүү насанд хүрсэн хүний кальцийн өдрийн хэрэгцээний 30% хангана.
Сүүний тослог дунджаар 3.2% бол Монгол сүүний тослог 3.8% юм. Харин “Монгол” таргийн тослог 3.2%. бөгөөд A, B1, B2, B12, Mg, K, Кальци, Д амин дэмээр баялаг бүтээгдэхүүн юм.
“Монгол” нэрийн сүү таргийн сав баглаа боодлыг ч мөн үндэсний бахархал, өв соёлоо шингээн, өвөрмөц онцлогтойгоор бүтээсэн бөгөөд дэлхийн зах зээлд чанар болон бүтээгдэхүүнийхээ онцлогоор Монгол улсаа төлөөлөх үндэсний брэнд байхаар бодож хөгжүүлсэн байна.
Монгол сүү таргаа өдөр тутамдаа хэрэглэж, урт удаан эрүүл байх суурь үндсээ өдөр тутмын хоол хүнсээрээ дамжуулан бэхжүүлээрэй.