Монгол улс мал аж ахуйн орон. Нийт 68 сая шахам малтай, нэг хүнд ногдож болох сүүний хэмжээгээр дэлхийд дээгүүрт ордог. Гэтэл Монголчуудын өдөрт хэрэглэж байгаа сүүний хэмжээ НҮБ-ын зөвлөмжөөс даруй 3.4 дахин бага байна.
Сүү уудаггүй, уухаас татгалздаг хүмүүсийн хувьд сүү уухаар гэдэс дүүрдэг, мушгидаг гүйлгэдэг, дотор муухайрдаг гэсэн шалтгаанууд байдаг. Энэ нь тухайн хүн лактоз үл тэвчих эмгэгтэй байж болзошгүй гэсэн үг юм.
Сүүний үндсэн нүүрс ус болох лактозыг хүний бие махбод лактаза хэмээх энзимийн тусламжтайгаар задалж шингээдэг. Гэтэл насанд хүрсэн хүмүүсийн хувьд лактозыг хүлээж авах шингээх чадвар өөр өөр байдгаас үүдэн лактоз үл тэвчих эмгэг бий болдог аж. Дэлхий дээр гурван хүн тутмын нэг нь лактоз үл тэвчих эмгэгтэй гэсэн судалгаа байдаг.
АПУ Дэйри Монгол сүүний үйлдвэрийн лактозгүй сүү үйлдвэрлэх төслийн хүрээнд хийсэн эрдэм шинжилгээний байгууллагын судалгаанд 100 Монгол хүн тутмын 66%-д лактоз үл тэвчих эмгэг ямар нэг хэмжээгээр илэрсэн байна.
Олон талын судалгаа, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлтийн үр дүнд тэдгээр хүмүүст хамгийн тохирсон PRO+ Лактозгүй сүүг үйлдвэрлэн худалдаанд гаргаж эхлээд байна. Ингээд уг бүтээгдэхүүнийг лактоз үл тэвчилтэй хүмүүст уулган 15-120 минутын туршид ажиглалт хийхэд ямар нэгэн хариу шинж тэмдэг, сөрөг нөлөө нэг ч хүнд илрээгүй аж.
Бүх зүйл зохицол. Өөрийн зохицлыг бүтээ.
Фэйсбүүк хуудас: PRO+ Mongolia
Үнэхээр гоё бүтээгдэхүүн